Nya byggnader kräver lösning för utebliven mobiltäckning

I takt med att det byggs nya energitäta byggnader med effektiva fönsterglas blir också utmaningen med mobiltäckning större. Byggnaderna är nämligen ofta lika effektiva på att isolera värme som att stänga ute radiovågor vilket försvårar möjligheten att ringa och ta emot samtal.

Det finns dock en lösning på problemet och för fastighetsägare och byggherrar är proaktivitet i frågan att föredra. KS Connect specialiserar sig på att förstärka täckningen i både befintliga miljöer och nybyggnationer med hjälp av antennsystem.

– Vi har byggt sådana här anläggningar i över 20 år och varit det självklara valet för de största operatörerna. Det är bra att ha den här frågan i åtanke redan i projekteringen. Vi har helhetslösningar för alla typer av behov – från mätning och rådgivning till installation, säger Johan Kihl, radiotekniker och projektledare på KS Connect.

https://almedalen.se/nya-byggnader-kraver-losning-for-utebliven-mobiltackning/

    KS Connect är specialister på att leverera lösningar både i befintliga miljöer och nybyggnationer. Från analys, förstudie och planering till genomförande av installation och driftsättning.

    Stockholm

    Göteborg

    Grebbestad

    Karlskoga